egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felelős hazánkban a gyógyszerészeti és egyes egészségügyi államigazgatási feladatok ellátásáért.

 

Az OGYÉI a GYEMSZI Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatósága, Eszközminősítő és Kórháztechnikai Igazgatósága, Technológiaértékelő Főosztálya által ellátott feladatok tekintetében a GYEMSZI, az ÁNTSZ meghatározott feladatai tekintetében az ÁNTSZ, valamint az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) jogutódja.

 

Az OGYÉI szervezeti felépítése:

  1. Jogi és személyügyi főigazgatóság
  2. Gyógyszer-engedélyezési és Módszertani Főigazgatóság
  3. Élelmezés és Táplálkozástudományi Főigazgatóság
  4. Ellenőrzési Főigazgatóság
  5. Gazdasági Főigazgatóság

 

Az OGYÉI szerepe

Az OGYÉI hatóságként felel a gyógyszerfelügyeletért, az egészségügyi géntechnológiai és a gyógyszerpiacfelügyeleti feladatok ellátásáért. A napjainkban az érdeklődés homlokterében zajló, koronavírus elleni oltóanyagok hazai engedélyezésével kapcsolatos eljárásokat is az OGYÉI szakemberei folytatják le. Hatáskörébe tartozik az élelmezés- és táplálkozás-egészségügy, valamint a kozmetikai termékekkel összefüggő szakterületen számos hatósági és tudományos kutatási, felügyeleti, tájékoztatási és szakértői feladatok ellátása.

 

Az intézet felel a gyógyszerellátással kapcsolatos hatósági feladatok elvégzéséért, a gyógyszertárak működésének és a lakossági gyógyszerellátási tevékenységének ellenőrzéséért. Munkatársai szakértői minősítéseket végeznek a gyógyászati segédeszközökkel, az egészségügyi szolgáltatók orvostechnikai, technológiai beruházásaival kapcsolatban.

 

Az OGYÉI működése

Az OGYÉI irányító szerve a Belügyminisztérium, vezetője a főigazgató.

 

Miben segít Önnek az OGYÉI?

Az intézetnél bejelenthetők – egyebek mellett – a tapasztalt gyógyszer-mellékhatások, az orvostechnikai eszközök váratlan működésbeli sajátosságai és a kozmetikumok okozta súlyos és nemkívánatos hatások is. Tájékozódni lehet a gyógyszerhez való hozzájutás speciális eseteiről, az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos lakossági tudnivalókról, táplálkozási prevenciós programokról, de sok egyéb közérdekű egészségügyi tájékoztatás is fellelhető az oldalon.

 


Az OGYÉI elérhetőségei:

Cím: 1135 Budapest, Szabolcs utca 33.
Levelezési cím: 1372 Postafiók 450.
Telefonszám: (+36 1) 8869-300
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: ogyei.gov.hu

 

 

KULCSSZAVAK
Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet  |   OÉTI  |   Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet  |   OGYÉI  |   ÁNTSZ  |   Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatósága  |   GYEMSZI
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít