egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2020- ban jött létre,a magyarországi egészségügyi ellátórendszer működésének  megerősítésére, a rendszert érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozására. 2021-től az Állami Egészségügyi Ellátó Központ jogutódjaként jár el, kibővített jogkörrel.

 

Az OKFŐ szerepe és feladata

Az OKFŐ fenntartói és irányítási jogokat gyakorol az országos gyógyintézetek és társgyógyintézetek, valamint az állam fenntartásában, illetve tulajdonában lévő egészségügyi intézményekkel kapcsolatban (az intézmények listája itt érhető el.

 

Az OKFŐ felel az alapellátási (háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi) praxisjogok kiadásáért is.

 

Az OKFŐ ellátja az egészségügyi intézmények vezetői és foglalkoztatottjai tekintetében az országos kórház-főigazgató számára külön jogszabályban meghatározott munkáltatói jogok gyakorlásával kapcsolatos feladatokat.

 

A főigazgatóság határozza meg egyebek mellett az egészségügyi intézmények gazdálkodásának részletes rendjét, az előirányzatok felhasználására vonatkozó irányelveket; továbbá szervezi, irányítja és ellenőrzi a szakmai feladatok végrehajtásához szükséges pénzügyi feltételeket.

 

Az OKFŐ működése

Az OKFŐ irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), vezetője az országos kórház-főigazgató. Veszélyhelyzetben az Országos Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter irányítja.

 


Az Országos Kórházi Főigazgatóság elérhetőségei:

Cím: 1125 Budapest, Diós árok 3.

Központi telefonszám: (+36 1) 356 1522

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www. okfo.gov.hu

 

 

KULCSSZAVAK
Országos Kórházi Főigazgatóság  |   OKFŐ  |   kórház  |   gyógyintézetek  |   társgyógyintézetek  |   kórház-főigazgató  |   EMMI
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít