egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

eeszt gomb

Az Országos Mentőszolgálat egységes, egységes állami egészségügyi intézmény, melynek fő feladata az életmentés, a sürgős ellátás biztosítása.

 

Az életmentésen kívül alapfeladata az úgynevezett „mentő” és „őrzött” betegszállítás, azaz olyan feladatok, ahol a beteg állapota miatt sürgős segítségre van szükség, illetve ahol a kórház felé szállítás közben is beavatkozások, vizsgálatok szükségesek. Az OMSZ feladata a fentieken túl, az ország egész területén: rendezvények egészségügyi biztosítása (állami rendezvények, nemzeti ünnepek is); mentési készenlét ellátása; az elsősegélynyújtás országos felügyelete; elemi csapások, tömegszerencsétlenségek egészségügyi felszámolásában való részvétel; hatóságoknak szakvélemény adása; a mentésügy tudományos fejlesztése.

 

Az OMSZ működése

Az Országos Mentőszolgálat az 1948-as „hivatalos” megalakulása óta eltelt időszakban folyamatosan átalakult és fejlődött, mára országszerte 255 mentőállomást működtet, ahol mintegy 8500 mentődolgozó tevékenykedik. A szolgálat mentőegységei tavaly közel 1,2 millió beteget láttak el. Munkatársai az országban mindenütt ugyanazokkal az alapelvekkel, ugyanazzal a felszereléssel és ellátási protokollal dolgoznak.

 

Az OMSZ irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), vezetője a főigazgató.

 

Miben segít Önnek az OMSZ?

Egészségügyi vészhelyzetben, vagy ha úgy ítéli meg, hogy mentőre van szüksége, hívjon mentőt. Magyarországon bárki, állampolgárságtól és egészségbiztosítási jogviszonytól függetlenül riaszthatja a mentőszolgálatot.

 

Segélyhívószám, beteginformáció: 112

 

Gyakran ismételt kérdések 

Mikor hívjak mentőt?

Mit tegyek, amíg megérkezik a mentő?

Segítség gombnyomásra – ÉletMentő app

 


Az Országos Mentőszolgálat elérhetőségei:

Székhely: 1055 Budapest, Markó utca 22.

Levelezési cím: Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága, 1395 Budapest, Pf.: 426.

Telefonszám: (+36 1) 350 3737, Faxszám: (+36 1) 320 9153

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: mentok.hu

 

KULCSSZAVAK
Országos Mentőszolgálat  |   OMSZ  |   betegszállítás  |   mentés  |   112
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

emmibm

 

sz2020 also infoblokk