Otthon

  • Élelmiszer-hulladékok csökkentése

    Becslések szerint az Európai Unió 28 tagországában 88 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik évente, ami egy főre vetítve mintegy 92 kg. Bár az élelmiszerek előállítása, feldolgozása, szállítása és kereskedelme során is keletkezik hulladék...

    Olvass tovább

  • Élelmiszerbiztonság

    Az élelmiszerekben esetlegesen található vegyi anyagok, kórokozók, a folyamatosan fejlődő új technológiák és a genetikailag módosított élelmiszerek aggodalommal tölthetik el a lakosságot. Ezeknek mind komoly jogi szabályozása van annak érdekében...

    Olvass tovább

  • Fertőtlenítőszerek

    A különböző mikroorganizmusok (főleg baktériumok, vírusok és gombák) távoltartása vagy elpusztítása nemcsak az egészségügyben nagyon fontos, hanem a gyógyszer- és élelmiszeriparban is. Ezen kívül bizonyos mértékben a mindennapi életben is...

    Olvass tovább

  • Grillezés veszélyei

    A grillsütés a hús elkészítésének ősi és máig népszerű módja, mivel az ily módon készített ételek tápanyagai jobban megőrződnek és általában kevésbé zsírosak. A grillezés ugyanakkor veszélyeket is rejthet magában, mert a folyamat során egészségre...

    Olvass tovább

  • Háziállat-allergiák

    A háziállat-allergia gyakori, körülbelül öt emberből egy küzd a tüneteivel. Különösen jellemző azoknál, akik munkájuk részeként foglalkoznak állatokkal. Az allergiában leggyakrabban érintett állatok a macskák és a kutyák, de tengerimalac...

    Olvass tovább

  • Hogyan tartsa tisztán gyermeke kedvenc plüssállatát?

    A kisgyermekek általában szorosan kötődnek a kedvenc plüssállatukhoz, gyakran kézbe vagy szájba veszik őket, többnyire velük is alszanak. E tárgyak tisztán tartása különösen fontos, hiszen ennek hiányában a rajtuk megtapadó kórokozók, poratkák és...

    Olvass tovább

  • Mire figyeljen mosáskor?

    A mindennapi házimunka fontos része a ruházat, fehérnemű, ágynemű és textilpelenkák rendszeres mosása. A háztartásokban összegyűlt szennyes ruhákban különféle testnedvekből (izzadtság, nyál, vér, széklet, hányadék stb.) és ételmaradékokból...

    Olvass tovább

  • Mire figyeljen porszívózás közben?

    Otthonunk tisztán tartásának hasznos eszközei a porszívók és takarítógépek, amelyek nagyban megkönnyítik a takarítás folyamatát. Rendeltetésszerű használatukhoz elengedhetetlen néhány egyszerű szabály betartása, amivel elkerülhetők az esetleges...

    Olvass tovább

  • Saját medence higiéniája – mire kell figyelni?

    Saját medence kialakítása izgalmas és örömteli lépés az otthonunk kényelmének fokozása érdekében, hiszen kiváló szórakozási és frissítő hűsölési lehetőséget nyújt a nyári hónapokban anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról. A víz megfelelő minőségének...

    Olvass tovább

  • Veszélyes anyagok a kertben, udvarban

    Mérgezést okozó háztartási szerek az otthonunk minden részén előfordulhatnak, veszélyeztetve a kisgyermekek és felnőttek épségét, egészségét. Veszélyes anyagok azonban nemcsak a lakás belső tereiben találhatók, hanem a kertünkben, udvarunkban is...

    Olvass tovább

  • Veszélyes anyagok az otthonunkban

    Az otthonunkra általában úgy tekintünk, mint egy kényelmes és biztonságos helyre, ahol kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy az otthonunkban található néhány hétköznapi használati tárgy és anyag bizony...

    Olvass tovább

1812 kollegaink segitenek

egeszsegvonal logonngyk logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” kiemelt projekt keretében.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
Az oldalt működteti: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
Együttműködő partner: Belügyminisztérium

Minden jog fenntartva © 2025

SSL ClassC

sz2020 also infoblokk