egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

Az EESZT profil létrehozásához ügyfélkapuval kell rendelkeznünk, mely személyesen vagy meghatalmazott útján a kormányablakoknál igényelhető.

 

Amennyiben már rendelkezünk ügyfélkapuval, a www.eeszt.gov.hu oldalon a Lakossági Portál menüpontot kiválasztva új oldal nyílik meg, ahol a Bejelentkezés gombra kattintva felkínálják az azonosítási lehetőségeket. Az Ügyfélkapu gomb kiválasztása, valamint az ügyfélkapus azonosító és jelszó megadása után máris a saját EESZT-felületünkön találjuk magunkat.

 

Az EESZT-felületünkön a menüpontok között az eProfil menüpont alatt találhatóak azok a ritkán vagy jellemzően nem változó egészségügyi adataink, melyeket a kezelőorvos, a háziorvos, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat töltött fel az EESZT-be.

 

A beteg a digitális önrendelkezésen keresztül megtilthatja, hogy ezeket az adatokat feltöltsék róla. Ezek az adatok azonban életmentők lehetnek, ezért hasznos, ha egy helyen rendszerezve megtalálhatók.

 

Az adatok az alábbiakra vonatkozhatnak:

 

 

Az eProfil bejegyzései két csoportba sorolhatók:

 

  • a beteg élete során felmerülő életesemény, betegség, beavatkozás, melyek hosszú távon meghatározzák egészségügyi állapotát;
  • minden olyan információ, mely a szükséges időpontig befolyásolja a beteg ellátását.

 

A bejegyzések megtekintése is két csoportba sorolható:

 

  • sürgősségi ellátás során,
  • egyéb ellátás során, ha az információ befolyásolja az ellátást.

 

Az eProfil a lehető legnagyobb kibervédelemmel van ellátva, ezért csak orvosok, illetve gyógyszerész végzettségű egészségügyi dolgozók férhetnek hozzá, akik a betegellátásában szerepet játszanak. A különösen érzékeny egészségügyi állapothoz tartozó – pl. pszichiátriai és nemi betegségekkel kapcsolatos – dokumentumokat a rendszer elrejti.

 

A beteg egészségügyi adataihoz való hozzáférés visszanézhető, mert a rendszer ezt az információt is naplózza.

 

Az eProfil előnye, hogy életmentő esetben a beteg fontos adatai könnyen, gyorsan, egy helyen hozzáférhetők. Ezeket az adatokat, amennyiben lehetséges, a betegtől kikérdezik, azonban az adatok valódisága a beteg szavahihetőségétől és emlékezőképességétől is függ.

 

Kapcsolódó tartalmaink:

Mi az EESZT?

Eseménykatalógus, egészségügyi dokumentumok

E-receptek, e-beutalók

Aktualitások

KULCSSZAVAK
ügyfélkapu  |   lakossági portál  |   EESZT  |   digitális önrendelkezés  |   életmentő adatok
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít