egeszsegvonal logonnk logo szurkearnyalatos

1812 gomb

eeszt gomb

A hajbeültetés egy plasztikai sebészeti beavatkozás, amelynek során az orvos a haj nélkül maradt területekre olyan területekről ültet át hajat, ahol még vannak működő, egészséges tüszők. Azok számára jelenthet hosszú távú megoldást, akiknek a ritkuló haj és a kopaszodás okoz gondokat, vagy valamilyen égés, sérülés következtében alakult ki hajhiány. Előnye, hogy mivel saját hajat ültetnek be, az színben, vastagságban, egyéb tulajdonságokban is illeszkedik a többi hajhoz.

 

A hajbeültetés előtt

A hajbeültetést orvosi vizsgálat előzi meg, mely során felmérik a meglévő hajállományt, hogy alkalmas-e a hajbeültetésre. A beavatkozáshoz szükséges, hogy legyenek olyan területek a fejen, ahol még van átültethető haj.

 

Ezen kívül a kezelőorvos kikérdezi a beteget az esetlegesen meglévő betegségeiről és rendszeresen szedett gyógyszereiről. Javasolhatja bizonyos gyógyszerek szedésének felfüggesztését a műtét idejére. Fontos továbbá a dohányzás abbahagyása is, ugyanis az ronthatja a hajbeültetés utáni gyógyulás folyamatát.

 

A hajbeültetés menete

A hajbeültetés fájdalmas eljárás, helyi érzéstelenítésben végzik. A műtét során általában a fej hátsó részéből kerül át a haj oda, ahol a kopaszodás jelentkezik. A bőrt és hajhagymát egyesével vagy keskeny csíkban távolítják el a hajas területről. Ha csíkban távolították el, akkor a beültetéshez általában mikroszkóp alatt hajhagymákra bontják, és így ültetik be.

 

A beavatkozás időigényes, akár 6-8 órát is igénybe vehet, és az sem ritka, hogy több alkalomra is szükség van, hogy elérjék a várt eredményt. A beültetett haj sosem lesz olyan sűrűségű, mint a hajhullás előtti állapot volt.

 

A hajbeültetés lehetséges szövődményei

A hajbeültetés gyakori szövődményei között előfordul:

 

  • fájdalom, feszülő érzés a fejbőrön,
  • vérzés,
  • fertőzés,
  • duzzanat a fejbőrön és az arcon,
  • a haj kihullása, majd újranövése.

 

Az örökletes kopaszodás egy idő után a hajbeültetés ellenére is folytatódhat.

 

Utókezelés hajbeültetés után

A hajbeültetés után fájdalomcsillapító szedésére lehet szükség.

 

Az orvos tanácsolhatja, hogy alváshoz emelje meg a fejét, és bizonyos ideig kerülje a fokozott fizikai erőfeszítéseket és a sportot, valamint lehetőség szerint az izzadást.

KULCSSZAVAK
haj  |   plasztikai sebészet  |   kopaszság
1812 nagy gomb

KOLLÉGÁINK SEGÍTENEK

Hívja az EGÉSZSÉGVONALAT!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNERÜNK

bm

  

sz2020 also infoblokk

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
További információk
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít